Motorjas

Posted by Ronalda on december 30, 2015 in Vrije tijd |

Voor mij is het belangrijkste onderdeel van mijn motorkleding de motorjas. Motorjassen zijn er in veel verschillende kleuren, modellen en materialen. Een motorjas moet lekker zitten, comfortabel zijn maar ook voldoende bescherming bieden.

Kleuren

Motorjassen zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren. Van standaard zwart tot fel groen, voor iedereen is er wel een kleur die bij hem/haar past. Persoonlijk ben ik fan van zwart. Zwart straalt gewoon uit dat je een motorrijder bent. Daarnaast staat het stoer en maakt het meer indruk dan felle kleuren.

Materialen

Naast de verschillende kleuren, is ook het materiaal van groot belang. De meeste motorrijders kiezen voor textiel, dit omdat het comfortabel zit, vaak waterdicht is en dus ideaal is voor het Nederlandse klimaat. Vooral voor de langere reizen, bijvoorbeeld een vakantie, is textiel heel fijn om te dragen dankzij de soepelheid van de stof.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor leer. Leer is mijn persoonlijke favoriet, allereerst omdat het een stoere en robuuste uitstraling heeft. Maar een andere prettige bijkomstigheid is de veiligheid. Leer beschermt je het beste bij een ongeluk of een valpartij. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat leer verplicht is als je op een circuit wilt rijden. Het is nou eenmaal veiliger, vooral bij hoge snelheden.

background2

Verder bestaat er ook nog Gore-Tex. Kenmerken hiervan zijn dat het volledig waterdicht is, maar het waterdamp(transpiratie) wel doorlaat. Daarnaast is Gore-Tex volledig winddicht en extreem koudebestendig. Gore-Tex bestaat uit een tweecomponentenmembraam met meer dan 1,4 miljard microscopische kleine poriƫn per cm2.

Tags: ,

Copyright © 2015-2019 All rights reserved.
This site is using the MultiBusiness Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com